Det bästa att göra i Stockholm oavsett väder

När vädret svänger och himlen inte kan avgöra om det ska snöa, regna eller bara vara moln kan det uppstå hinder när man ska planera sina aktiviteter i Stockholm. Men oroa er inte, storstaden erbjuder gott om inomhusaktiviteter när aktiviteter ute inte ligger högt på önskemålslistan. Och bland dessa aktiviteter finns Escape Rooms. Läs vidare när vi utforskar några av de populäraste rummen i Stockholm. För även när vädret tryter finns det gott om roliga utmaningar att ta sig an i Sveriges storstad!

Varför kan det vara svårt att hitta något att göra när det är “dåligt” väder?

Stockholm är en stad som oftast är känd för sin underbara skärgård och dess många öar. Och Stockholm kan vara en otroligt vacker stad när grönskan slår in och erbjuder gott om utomhusaktiviteter för stora som små. Att utforska Stockholm på cykel eller båt är oftast ett roligt och populärt val bland många, men detta kanske inte är första valet när regn, rusk och snö slår till. Dessa stunder flockas folk till de många museer och gallerier eller utställningar som staden erbjuder, men varför trängas i långa köer när man också kan besöka ett Escape Room? Oavsett väder så finns dessa runt om i Stockholms innerstad och erbjuder massor av olika scenarion och teman så det finns något för alla smaker och intressen.

Lösningen: PanIQ Room Stockholm

Så varför välja PanIQ Room av alla ställen som finns, förutom det faktum att det går att göra inomhus? PanIQ Room Stockholm har några av Stockholms mest populära teman, och har berömts av kunder för sin höga standard på rum och klurigheter och några av rummen klarar så många som 8 deltagare.

PanIQ Room Stockholm har också bland marknadens bästa priser när det kommer till kvaliteten på rum och pussel. Priset för ett Escape Room kan variera, allt från 300-500 sek per person beroende på storleken på gruppen, tiden på dagen eller till och med vilken dag i veckan det är. Det kan också variera på vilken kvalitet det är på spelen och upplevelsen i helhet.

Escape Rooms är inte bara ett spel. Det är en upplevelse. Det är en utmaning som lockar både äldre som unga och inte kräver fysisk styrka så till och med far och morföräldrar kan delta utan att behöva riskera några brutna ben. Och även när vädret är “dåligt” finns det gott om valbara aktiviteter för kvalitetstid med nära och kära inomhus.

Escape Room scenarion och teman hos PanIQ Room Stockholm

Om ni är på jakt efter en aktivitet man kan göra inne när vädret är tråkigt så har vi här tre förslag på några av de teman ni kan välja mellan om ni väljer att besöka PanIQ Room Stockholm som garanterat ger en minnesvärd upplevelse.

Galningens Lekrum (The Madman’s Playroom) kastar dig in ett scenario där du blivit kidnappad av en ökänd seriemördare som vill leka en lek. Har ni det som krävs för att överlista galningen och ta er an de ledtrådar som gömmer sig i rummet för att hitta ut eller kommer galningen överlista er?

I Insane Asylum så hamnar ni som patient i ett nedgånget mentalsjukhus där hemska experiment händer. I detta spel behöver ni hålla sinnet i behåll och ta er an utmaningarna för att själva slippa bli nästa försökskanin.

Om detta låter för läskigt, oroa er inte, för i En natt i Tortuga (Pirates of Tortuga) så kastas ni istället in i en värld av sjöröveri, skattkartor och interaktiva pussel som även uppskattas av de yngre. Och dessa rum är bara några av de olika scenarion eller teman som går att välja på. Alla rum hos PanIQ Room Stockholm lovar en minnesvärd upplevelse fylld med skratt och glädje.

Gruppstorlek och åldersanpassat

Det bästa med Escape Rooms är att det ofta passar stora som små. Om ni är osäkra på vilket rum som passar bra så går det att kontakta företaget för att få råd. Och Escape Rooms är minst lika roliga som en aktivitet för vänner och familj som de är tillsammans med kollegorna under en teambuildingaktivitet.

När det kommer till storleken på gruppen så är det ofta anpassningsbart, vissa trivs bättre i mindre lag medan andra klarar sig bättre i större så en rekommendation är att alltid kolla med de andra hur de vill göra innan ni bokar.

Varför är PanIQ Room valet när vädret är tråkigt?

Att spela ett Escape Room är ett minne för livet. Något som får dig att glömma tristessen utanför och får dig att fokusera på det som ligger här och nu. Escape Rooms är gjorda för att engagera och exaltera gruppen och motivera att fortsätta utforska spelet vidare. Tillsammans med vänner, familj eller kollegor möter ni rummets klurigheter och uppmanar varandra att våga tänka ett steg till, vara kreativa, lyssna och fira vid varje lösning. För bästa upplevelse, välj ett tema som passar er och er budget. Så om ni behöver fly vädret, varför inte fly från ett rum istället?

Alternativa aktiviteter i Stockholm om vädret inte är det bästa

Om Escape Rooms inte lockar så finns det även gott om andra aktiviteter ni också kan kika på. Att besöka Vasamuseet eller Nobelmuseet är fantastiska exempel för den som gillar historia, då båda dessa erbjuder en variation av information och intressanta utställningar. Lockar inte detta, eller något av de bagerier och caféer som staden erbjuder så finns det guidade turer också. Varför inte få se insidan av Stockholms slott eller Stockholms stadshus – båda av dessa erbjuder även guidade turer.

Slutligen

Ibland kan det kännas som om vädret kommer och går när man besöker Stockholm, vilket är förståeligt då något av det vackraste med Stockholm är dess skärgård. Men det finns saker att göra när vädret förändras och man behöver ta sig in i en timme eller så. Att besöka PanIQ Room Stockholm är ett alternativ som står ut när vädret ute inte är det mest lockande att vara i. Det finns något som lockar alla, mysterium att lösa, något att fly ifrån eller hemligheter att utforska hos PanIQ Room Stockholm.