Svart avföring 1177

Magsår – 1177

Du har svart bajs. Du går ner i vikt. En blödning från magsäcken kan leda till blodbrist, som i sin tur kan göra att du blir trött och andfådd.

Magsår innebär att det har bildats sår i magsäckens eller tolvfingertarmens slemhinna. De flesta som har magsår får ont i magen, oftast i mitten av magens översta del. Magsår orsakas oftast av en bakterie, men även vissa läkemedel kan göra att du får magsår. De allra flesta blir bra med behandling.

Blod i avföringen hos vuxna – 1177

26 okt. 2021 — Att ha blod i avföringen kan ha olika orsaker. Det beror oftast på hemorrojder eller en spricka i ändtarmsöppningen.

Att ha blod i avföringen kan ha olika orsaker. Det beror oftast på hemorrojder eller en spricka i ändtarmsöppningen. Besvären går ofta över av sig själv. Men om blödningarna beror på en sjukdom behöver du få behandling.

Diarré, förstoppning och blod i avföringen – 1177

Har du eller ditt barn blod i bajset? Är bajset lösare eller hårdare än vanligt? Här kan du läsa vad det kan bero på och när du ska söka vård.

IBS – känslig tarm – 1177

Du har svart eller blodigt bajs. Om det är stängt, sök vård på en akutmottagning. Ring 112 om du har ont i magen och samtidigt är yr, matt, svimmar eller …

IBS innebär att det är en störning i hur tarmen arbetar och dess känsel. Vid IBS har du ont i magen och diarré eller förstoppning. Symtomen kan ibland vara väldigt besvärliga, men ofta går det att minska dem genom att undvika viss mat eller genom att använda receptfria läkemedel.

Blod i bajset hos barn – 1177

Diarré, förstoppning och blod i avföringen. Blod i bajset hos barn. Blod i eller på bajset kan ha olika orsaker, till exempel en spricka i ändtarmsöppningen …

Blod i eller på bajset kan ha olika orsaker, till exempel en spricka i ändtarmsöppningen. Bajs kan också färgas av något som barnet har ätit. Då kan det se ut som blod. Blod i bajset hos barn är oftast inget tecken på någon allvarligare sjukdom.

Förstoppning – 1177

Diarré, förstoppning och blod i avföringen. Förstoppning. När du har förstoppning har du svårt att bajsa och det kan också göra ont.

Förstoppning är oftast ofarligt och kan bero på att du dricker för lite vätska och äter för lite fibrer.

Dyspepsi – känslig mage – 1177

Du får plötsligt mycket ont i magen. Du kräks och maginnehållet ser ut som kaffesump eller innehåller blod. Du har svart eller blodig avföring. Om det är stängt …

Dyspepsi är samlingsnamn för olika symtom som du kan ha i den övre delen av magen. Du kan till exempel ha ont eller ha en brännande känsla i maggropen. Dyspepsi kan bero på en sjukdom, men oftast hittar läkaren inte någon orsak till dyspepsin. Dyspepsi kallas därför ofta för känslig mage.

Halsbränna – magsaftsreflux – 1177

… får plötsligt svårt att svälja, det känns som att maten fastnar och det gör ont när du försöker äta eller dricka. Du har halsbränna och svart avföring.

Avföringsinkontinens – 1177

Avföringsinkontinens kan vara olika. Det kan vara att du har svårt att hålla emot gaser, eller att det läcker ut vätska om du har lös avföring. Det kan också …

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra, men ibland kan en behandling eller en operation behövas. Att ha avföringsinkontinens är vanligare än vad många tror.

Keywords: svart avföring 1177, helicobacter pylori 1177, magsår 1177, spy galla 1177, 1177 magsår, melena 1177, magsår symtom 1177